Zo werkt het

Onze voorwaarden

Bij het huren van onze auto’s heeft iedereen te maken met huurvoorwaarden. Bij Friesland Huur hanteren wij de BOVAG huurvoorwaarden, aanvullend met onze eigen particuliere- en zakelijke voorwaarden. We delen graag de belangrijkste voorwaarden met u op deze pagina, of download onze voorwaarden direct via onderstaande button.

BOVAG Huurvoorwaarden

Wat kunt u verwachten als huurder

Vooraf goed om te weten

Verzekering: Al onze auto’s zijn WA-Casco verzekerd inclusief OIV, hiermee is niet alleen schade aan andere weggebruikers, maar ook die aan de auto zelf goed verzekerd. Het eigen risico bedraagt €750,- per gebeurtenis bij personenauto’s. Bent u ouder dan 24 jaar, dan kunt u het eigen risico verlagen tot €250,-. Hierdoor betaalt u €10,- per dag extra. Voor bedrijfswagens hanteren we een ‘hoog eigen risico’ voor bovenhoofdse schades. Hieronder valt de schade die aan de bovenste laag van het voertuig worden gemaakt, alwaar het gedeelte boven uw hoofd. Voor particulieren is dit eigen risico €1500,- en voor zakelijk is dit €5000,-. 

Waarborgsom: Bij het ophalen van de huurauto betaalt u de vooraf geschatte huursom, met een minimum van €750,- De borgsom dient te worden voldaan door middel van pinbetaling. Kiest u ervoor om uw eigen risico te verlagen, dan verlagen wij de waarborgsom naar minimaal €300,- 

Tweede bestuurder: Bij ons hoeft u geen extra kosten te betalen voor een tweede bestuurder. Bij onze auto’s mag ieder met een geldig rijbewijs (van minimaal 1 jaar oud) rijden in één van onze huurauto’s. Wel is de hoofdgebruiker (de persoon die de aanvraag doet) verantwoordelijk voor de auto en dient zijn of haar (geldige) rijbewijs te tonen én een paspoort of ID kaart mee te nemen. Wij vragen dus altijd om een dubbele legitimatie. 

Rijden in het buitenland: Onze huurauto’s mogen alleen met toestemming de landsgrenzen over. Toch graag naar het buitenland met de auto? Geef het bij de reservering aan, dan kijken we samen met u naar de juiste oplossing.

Reserveren: Ons aanbod op de website geeft een indicatie aan van een klasse auto. U maakt dus een reservering op basis van klasse, niet op model auto of kleur. We doen ons best om uw wens zo goed mogelijk te vervullen. Wij behouden ons ten alle tijden het recht voor, zonder opgaaf van reden, verhuur te weigeren. 

Tarieven: Het huurtarief wordt berekend per kalenderdag en is altijd inclusief verzekering. De brandstof valt niet in het huurtarief en zijn voor uw eigen rekening.

Annuleren: Het is vervelend als de plannen toch nog veranderen, maar dat kunnen we begrijpen. Voor annulering hanteren wij de BOVAG voorwaarden.

Huisdieren: Huisdieren zijn helaas niet welkom in onze huurauto’s en zullen dus thuis moeten blijven. 

Roken niet toegestaan: Roken in onze huurauto’s is niet toegestaan. 

Tijdens de huurperiode

Ongestoord rijden: Tijdens de huurperiode hopen wij dat u ongestoord kunt genieten van de auto. Toch een ongemak onderweg, problemen met de auto of vragen? Kijk gerust bij onze service pagina of neem contact met ons op.

Schade of aanrijding: Wij vragen u ons zo snel mogelijk in kennis te stellen van de schade en daarnaast ook een schadeformulier in te vullen. Deze treft u in het voertuig aan. Het volledig ingevulde schadeformulier ontvangen wij graag spoedig. Is het niet mogelijk om verder te rijden? Geef dit dan aan als u met ons contact op neemt. Wij zoeken dan naar een passende oplossing.

Pech onderweg: Ondanks ons zorgvuldig onderhoud kan er onderweg altijd iets mis gaan. Daarom hebben wij een pechservice op al onze voertuigen. Bij pech kan de huurder zich wenden tot Eurocross (+31 (0)512-384060) deze is 24 uur, 7 dagen per week bereikbaar of meldt u zich bij de dichtstbijzijnde merkdealer. Reparaties mogen alleen in overleg met de verhuurder worden uitgevoerd. 

Verduistering of diefstal: Bij verduistering of diefstal vragen we u zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie. Een kopie van het aangifte, een schadeformulier en de originele sleutels ontvangen wij zo snel mogelijk. Daarnaast dient u ons zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van het voorval. U kunt hiervoor bellen met +31 (0) 512-384080.

Inleveren van de auto

Schoonmaakkosten: We vragen u om de auto weer schoon in te leveren bij onze vestiging. Bij exceptioneel gebruik van de huurauto kunnen er schoonmaakkosten in rekening worden gebracht. 

Aftanken: Ook bent u verplicht de auto afgetankt weer in te leveren bij onze vestiging. Wanneer dit niet wordt gedaan wordt er een aftankfee van €9,00 plus het getankte bedrag in rekening worden gebracht.

Waarborgsom teruggeboekt: De huursom wordt verrekend met de borg en het restant wordt binnen twee werkdagen na inlevering weer teruggestort. 

In bovenstaande gevallen blijven de BOVAG Huurvoorwaarden van kracht zoals digitaal aan u is overhandigd bij de huurovereenkomst.