Zo werkt het

Het is al vervelend genoeg als een reis niet zo gaat als gehoopt. Een lekke band, ongeluk of auto die het ineens niet meer doet, pech komt vaak ongelegen. U heeft in zo’n geval recht op hulpverlening. Heeft u direct hulp nodig, neem dan contact op met onze alarmcentrale maar vergeet ook uw eigen veiligheid niet!

Bel onze alarmcentrale

24/7 hulp bij pech

Bij pech of het niet meer verder kunnen rijden kunt u contact opnemen met Eurocross (+31 88-3043112).  Dit nummer is 24 uur, 7 dagen per week bereikbaar. Wij zoeken dan naar een passende oplossing.

Schade of aanrijding

Wij adviseren u ons zo snel mogelijk in kennis te stellen van de schade en daarnaast ook een schadeformulier in te vullen. Deze treft u in het dashboardkastje van het voertuig aan. Het volledig ingevulde schadeformulier ontvangen wij graag spoedig.

U kunt deze schade ook gemakkelijk melden via MobielSchadeMelden. Via Mobiel Schade Melden kunt u snel digitaal uw schade melden. Onze experts zullen deze melding verder oppakken en de schade afhandelen.

Eenzijdige schade 

Eenzijdige schade treedt op wanneer uw voertuig schade oploopt als gevolg van een incident waarbij geen andere partij betrokken is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer u per ongeluk een paaltje raakt of tegen een obstakel botst zonder dat er andere voertuigen bij betrokken zijn.

Schade met tegenpartij

Als er een tegenpartij betrokken is bij een aanrijding, vul dan altijd gezamenlijk een Europees schadeaangifteformulier in. Stuur het formulier zo spoedig mogelijk per mail naar: huur@frieslandhuur.nl

Maak in geval van een tweezijdige aanrijding altijd een aantal foto’s van de situatie ter plaatse én van de beschadigde auto, dit voorkomt vaak discussie en draagt bij aan een vlotte afwikkeling van de schade.

Schadeformulieren zijn binnen Europa gelijk, alleen de taal is anders. Je kunt het Nederlandse schadeformulier daarom in heel Europa gebruiken. Voor het geval dat uw moedertaal Engels is of u toch liever een Engelse versie gebruikt, kunt u via onderstaande knop een Engelse versie downloaden.

Accident report

Het schadeformulier, graag volledig ingevuld en ondertekend door beide partijen, versturen naar:

Friesland Lease
T.a.v. Afdeling Schade
De Lange West 96
9201 CH Drachten.
schade@frieslandlease.nl.

Kunt u niet verder rijden, neem dan contact op met Eurocross, dan kijken we samen naar een oplossing!