Oplossingen

Energiecoöperaties en de deelauto

Misschien heeft u ze al bij u in de buurt zien rijden, de nieuwe “Buurtbestuurders”. Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie over deze lokale deelauto’s, kunt u zich aanmelden en leggen wij u in het kort uit hoe u de auto kunt gebruiken.

Delen van een auto

Door samen te werken met de lokale Energiecoöperaties kunnen wij het delen van deze auto’s in uw buurt mogelijk maken. Zo staat de deelauto altijd bij u in de buurt en kunt u profiteren van het gebruik van de auto zonder de vaste kosten die u bij een eigen auto heeft. Meld u aan, kies het abonnement dat bij u past en plan uw rit gemakkelijk in via de app. 

Hoe werkt de app

We laten u zien hoe u gebruik kunt maken van de WeGo app, hoe u een reservering maakt en vervolgens een rit kunt starten.

Zo reserveren wij een elektrische Fiat 500e in Drachten.

Toch liever een uitgebreide uitleg, klik dan hier.

Kies het abonnement dat bij u past

Speciaal voor de energiecoöperaties hebben wij drie verschillende abonnementsvormen samengesteld. Zo kunt u het abonnement kiezen dat het beste bij u past. 

Optie 1: Betaal voor los gebruik.
Bent u van plan om de deelauto niet vaak te gebruiken, maar wilt u hem wel kunnen gebruiken wanneer nodig, dan kunt u het beste voor het losse gebruik betalen. Zo heeft u geen abonnementskosten, maar kunt u wel gebruikmaken van de auto voor een vaste prijs per kilometer, per uur en per dag.

Prijs perKilometerUurDag
Compacte elektrische auto€ 0,35€ 3,50€35,-
Midden elektrische auto € 0,40 € 4,50€45,-

Optie 2: Voordeel abonnement

Wilt u wekelijks gebruikmaken van de deelauto, dan adviseren wij u om het voordeel abonnement te nemen. Hier betaalt u een vast maandbedrag met een lagere prijs per kilometer, per uur en dag t.o.v. het losse gebruik.

Prijs perKilometerUurDagAbonnement
Compacte elektrische auto€ 0,25€ 2,50€25,-€25,-
Midden elektrische auto € 0,30 € 3,50€35,-€25,-

U betaalt te allen tijde alleen voor het gebruik van de deelauto een kilometervergoeding. De overige kosten zoals onderhoud, wegenbelasting, verzekeringen etc. zijn in de prijs meegenomen. 

De overige voorwaarden vindt u hier.

Meer lezen over de Buurtbestuurders

Exclusieve extra’s voor u als lid

Als lid van de Buurtbestuurders heeft u exclusieve extra’s, zoals:

  • Mogelijkheid tot de verkoopservice van uw auto via Friesland Lease
  • 25% korting op daghuur van een auto via Friesland Huur. Dit is exclusief kilometers en is niet mogelijk te combineren met andere acties
  • Mogelijkheid tot het aanvragen van een vakantieauto

Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op.