Energiecoöperaties en de deelauto

Misschien heeft u ze al bij u in de buurt zien rijden, de nieuwe Friese Deelauto’s. Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie over deze Friese Deelauto’s, kunt u zich aanmelden en leggen wij u in het kort uit hoe u de auto kunt gebruiken.

Delen van een auto

Door samen te werken met de Friese kunnen wij het delen van deze auto’s in uw buurt mogelijk maken. Zo staat de friese Deelauto altijd bij u in de buurt en kunt u profiteren van het gebruik van de auto zonder de vaste kosten die u bij een eigen auto heeft. Meld u aan, kies het abonnement dat bij u past en plan uw rit gemakkelijk in via de app. 

We leggen u graag even kort uit hoe de app en de deelauto’s werken.

Kies het abonnement dat bij u past

Speciaal voor de energiecoöperaties hebben wij drie verschillende abonnementsvormen samengesteld. Zo kunt u het abonnement kiezen dat het beste bij u past. 

Optie 1: Betaal voor los gebruik.
Bent u van plan om de Friese Deelauto niet vaak te gebruiken, maar wilt u hem wel kunnen gebruiken wanneer nodig, dan kunt u het beste voor het losse gebruik betalen. Zo heeft u geen abonnementskosten, maar kunt u wel gebruikmaken van de auto voor een vaste prijs per kilometer, per uur en per dag.

Prijs perKilometerUurDag
A-klasse E-auto*

€ 0,30

€ 3,00€ 30,00
B-klasse E-auto**

€ 0,30

€ 3,50€ 35,00

Optie 2: Voordeel abonnement
Wilt u wekelijks gebruikmaken van de Friese Deelauto, dan adviseren wij u om het voordeel abonnement te nemen. Hier betaalt u een vast maandbedrag met een lagere prijs per kilometer, per uur en dag t.o.v. het losse gebruik. 

Prijs perKilometerUurDagVaste abonnementskosten
A-klasse E-auto*

€ 0,20

€ 2,00€ 20,00€ 25,00
B-Klasse E-auto**

€ 0,20

€ 2,50€ 25,00€ 25,00

Optie 3: Gezinsabonnement

Woont u met meerdere gebruikers op hetzelfde adres, dan is het gezinsabonnement een ideale oplossing. Zo kunt u het eerste jaar met maximaal 3 gezinsleden van hetzelfde huishouden de kosten delen, waarbij één hoofdgebruiker de vaste abonnementskosten betaalt en de andere twee gebruikers alleen het gebruik. Hierbij is het een vereiste dat alle gezinsleden op hetzelfde adres ingeschreven staan. 

Prijs perKilometerUurDagVaste abonnementskosten
A-klasse E-auto*

€ 0,20

€ 2,00€ 20,00€ 25,00
B-klasse E-auto**

€ 0,20

€ 2,50€ 25,00€ 25,00

U betaalt te allen tijde alleen voor het gebruik van de deelauto een kilometervergoeding. De overige kosten zoals onderhoud, wegenbelasting, verzekeringen etc. zijn in de prijs meegenomen. 

De overige voorwaarden vindt u hier

* VW E-UP of vergelijkbare auto

** Opel Corsa-e, Fiat 500e of vergelijkbare auto

Exclusieve extra’s voor u als lid

Als lid van de Friese Deelauto heeft u exclusieve extra’s, zoals:

  • Mogelijkheid tot de verkoopservice van uw auto via Friesland Lease
  • 25% korting op daghuur van een auto via Friesland Huur. Dit is exclusief kilometers en is niet mogelijk te combineren met andere acties
  • Mogelijkheid tot het aanvragen van een vakantieauto

Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op.