Mail naar Friesland Huur

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel mij terug

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Facebook account van Friesland Huur Twitter account van Friesland Huur Contact opnemen met Friesland Huur Bel naar Friesland Huur
Friesland Huur
Friesland Huur
>
Nieuw Euromobil account aanmaken


Wil je langer dan een weekend reserveren? Neem contact op met de Euromobil partner. Contact partners
* op basis van beschikbaarheid

Weekend = vrijdag 17.00* t/m maandag 8.00 uur

Reserveren

Ons dagtarief is gebaseerd op 24 uur.
Voor de openingstijden van onze vestigingen verwijzen we je naar onze partnerwebsites.

Contact partnersNaar stap 2: Model opties

Veilig de weg op in het buitenland


De verplichte uitrusting in het buitenland

Veilig de weg op in het buitenland05-12-2016

Gaat u deze winter met een (huur)auto naar het buitenland? Dan is het handig om te weten welke verplichte uitrusting u aanwezig moet hebben in de auto. Elk land heeft namelijk zijn eigen regels. Daarom hebben wij per land de verplichte uitrusting voor u op een rijtje gezet:

België
Gaat u op vakantie naar België? Zorg er dan voor dat er een gevarendriehoek en een veiligheidshesje aanwezig is in de auto. Het veiligheidshesje is alleen voor de bestuurder verplicht, maar het is natuurlijk nooit verkeerd om er meerdere aanwezig te hebben in de auto.

Denemarken
In Denemarken is het verplicht om een gevarendriehoek aanwezig te hebben in de auto.

Duitsland
Rijd u tijdens uw winter(sport)vakantie door of in Duitsland? Zorg er dan voor dat de auto over winterbanden of all-season beschikt. Een sneeuwketting is ook verplicht in Duitsland. Hiermee mag u met een maximale snelheid van 50 km p/u rijden.

Frankrijk
Rijd u tijdens uw winter(sport)vakantie door of in Frankrijk? Zorg er dan voor dat de auto over een gevarendriehoek, veiligheidshesjes en een sneeuwketting beschikt. Met de sneeuwketting mag maximaal 50 km p/u gereden worden. Ook is het in Frankrijk verplicht om met winterbanden te rijden in de winter.

Italië
In Italië is het tijdens de winter verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesjes en een sneeuwketting aanwezig hebben in de auto. Met de sneeuwketting mag er in dit land 50 km p/u gereden worden. Ook is het hier verplicht om met winterbanden te rijden in de winter.

Kroatië
Is Kroatië uw winter(sport)vakantiebestemming? Zorg er dan voor dat er in de auto een verbanddoos, gevarendriehoek, veiligheidshesje, een sneeuwketting en reservelampjes aanwezig zijn. De reservelampjes zijn niet verplicht, wanneer de auto beschikt over xenon, neon of LED lichten. Ook zijn er in de winter winterbanden verplicht in Kroatië.

Luxemburg
In Luxemburg is het in de winter verplicht om met winterbanden te rijden. Ook behoren de gevarendriehoek en het veiligheidshesje bij de verplichte uitrusting in Luxemburg.  

Noorwegen
Als u van plan bent om in Noorwegen te reizen met de auto, is het verplicht om een gevarendriehoek en een sneeuwketting in de auto te hebben. Winterbanden zijn in de winter niet verplicht, maar wij raden u wel aan om deze te gebruiken.

Oostenrijk
In Oostenrijk bestaat de verplichte uitrusting uit een verbanddoos, gevarendriehoek, veiligheidshesje, winterbanden en een sneeuwketting.

Polen
In Polen bestaat de verplichte uitrusting uit een gevarendriehoek, veiligheidshesje en een brandblusser. Winterbanden zijn niet verplicht, maar worden wel aanbevolen.

Slovenië
Bent u van plan om door of in Slovenië de reizen met de auto? Dan is het verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesje, reservelampjes en een sneeuwketting aanwezig te hebben in de auto. Ook zijn winterbanden verplicht.

Slowakije
Is Slowakije je winter(sport)vakantiebestemming? Zorg er dan voor om een verbanddoos, gevarendriehoek en veiligheidshesjes aanwezig te hebben in de auto. Rijden met winterbanden is tijdens de winter ook verplicht in dit land.

Tsjechië
De verplichte uitrusting in Tsjechië bevat een verbanddoos, gevarendriehoek, veiligheidshesjes en winterbanden.

Zwitserland
In Zwitserland mag u de weg niet op zonder een gevarendriehoek en een sneeuwketting. Met de sneeuwketting mag er maximaal 50 km p/u gereden worden in Zwitserland. Winterbanden zijn er niet verplicht. Maar wanneer u zorgt voor hinder op de weg met zomerbanden, krijgt u een boete.

Zweden
In Zweden zijn alleen winterbanden verplicht.

__________________________

Altijd de verplichte uitrusting in uw huurauto!

Huurt u bij ons een auto voor naar uw vakantiebestemming? Geef dan bij de reservering uw vakantiebestemming aan, dan zorgen ervoor dat de verplichte uitrusting in de auto aanwezig is. 

Voordelige wintersporttarieven

Bron: ANWB 

 

Terug naar overzicht


Direct reserveren