Particuliere huurvoorwaarden

Alle auto’s zijn WA-Casco verzekerd. Het eigen risico bedraagt € 750,- per gebeurtenis. Het eigen risico voor personenauto’s kan voor € 10,00 per dag worden verlaagd naar €250,- per gebeurtenis. Voor personen beneden de leeftijd van 24 jaar geldt een eigen risico per gebeurtenis van € 750,- die niet kan worden verlaagd. Daarnaast geldt er voor de bedrijfswagens een hoog eigen risico in geval van bovenhoofdse schade. Bovenhoofdse schade is schade van de verhuurder veroorzaakt door aanrijding met dat deel van het voertuig dat zich op een hoogte van meer dan 1.90 meter boven de grond bevindt of door aanrijding met op het voertuig bevestigde zaken die zich op meer dan 1.90 meter boven de grond bevinden. Deze bedraagt max. € 1.500,-. Dit eigen risico kan niet worden verlaagd volgens Bovag huurvoorwaarden. De algemene verzekeringsvoorwaarden zijn van toepassing en liggen ter inzage bij Friesland Huur.

Buitenland

Het rijden van een huurauto van Friesland Huur in het buitenland is alleen toegestaan met toestemming van Friesland Huur. De huurauto’s zijn alleen dan verzekerd in het buitenland. Wij adviseren u uw reisverzekering inclusief automobilistenpechhulp af te sluiten. Mocht u onverhoopt stranden in het buitenland, dan heeft u altijd recht op vervangend vervoer.

Reservering

Friesland Huur zal, voor zover mogelijk, de auto uit de gereserveerde klasse beschikbaar stellen of gelijkwaardig. Het is niet mogelijk op kleur, type of kenteken te reserveren. Wij behouden ons te allen tijde het recht voor, zonder opgaaf van redenen, verhuur te weigeren.

Huurtarieven

Het huurtarief wordt berekend per kalenderdag. Brandstofkosten zijn voor rekening van de huurder, alsmede de  aftankfee à € 9,00 wanneer de auto niet afgetankt retour komt. Kosten voor normaal onderhoud, slijtage en olie zijn bij de prijs inbegrepen.

Legitimatie

In verband met de aangescherpte eisen van de verzekeringsmaatschappijen is bij het ophalen van de auto zowel een in Nederland geldig rijbewijs als een geldig paspoort (ID-card) nodig. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Borgstelling

Bij het ophalen van de huurauto betaalt u de vooraf geschatte huursom, vermeerderd met het eigen risico, met een minimum van € 300,-. De borgsom dient te worden voldaan d.m.v. pin of creditcard (Eurocard/Mastercard of Visa).

Betaling

De huursom wordt verrekend met de borg en het restant wordt binnen twee werkdagen teruggestort op uw bankrekening. De huurnota (restant van de nota) dient bij inleveren van de huurauto te worden voldaan, tenzij anders wordt overeengekomen.

Annulering

Voor annuleringskosten hanteren wij regeling zoals beschreven in de de algemene voorwaarden verhuur- en deelautobedrijven Bovag februari 2021

Bovag voorwaarden

Friesland Huur is lid van de afdeling autoverhuur van de Bovag. Derhalve worde de auto’s verhuurd onder Bovag voorwaarden februari 2021.

Schoonmaakkosten

Bij exceptioneel gebruik van de huurauto kunnen er schoonmaakkosten in rekening worden gebracht. (Interieur € 90,- incl. btw. Exterieur € 90,- incl. btw) Daarnaast is het niet toegestaan huisdieren te vervoeren en te roken in auto’s van Friesland Huur.

Diversen

Indien beschikbaar is het mogelijk auto’s te reserveren met trekhaak/automaat. Ook de verhuur van navigatie, all-seasons banden en sneeuwkettingen is mogelijk (uitsluitend in combinatie met een huurauto). Deze en overige informatie kunt u ook terug lezen op onze website www.frieslandhuur.nl Geldigheid Tarieven De tarieven zijn geldig tot en met december 2023

Disclaimer

Ofschoon deze website met de grootste zorg is samengesteld, kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard voor eventuele onjuistheden, van welke aard dan ook.

Download(s)

Tijdelijke mobiliteit nodig?

Friesland Huur is de aanbieder van tijdelijke mobiliteit in het Noorden van Nederland (provincies: Friesland, Groningen en Drenthe). Friesland Huur staat voor veilig, betrouwbaar, degelijk, flexibel, duurzaam en maatwerk. Wij bieden diverse (tijdelijke) mobiliteitsoplossingen aan, van vakantieauto tot elektrische auto of een deelauto. Niet voor niets zijn wij 5 sterren gecertificeerd Bovag lid; het kwaliteitslabel van Bovag. 

Alternate Text
Improve Your Experience You're using a web browser version we don't support. Try one of these options for better experience. IE icon