Zonnebloemauto

Wilt u graag winkelen, op visite of naar een feestje? De Zonnebloemauto maakt mobiliteit mogelijk wanneer u gebruik maakt van een rolstoel of scootmobiel. Zo bent u niet afhankelijk van derden en krijgt u de vrijheid om te gaan waar en wanneer het u past. In samenwerking met Friesland Huur en de Zonnebloem wordt rolstoelvervoer aangeboden tegen een betaalbare prijs. 

Over de zonnebloem
In 2014 is de Zonnebloem begonnen met het verhuren van aangepaste huurauto's voor personen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Naast deze gebruiker is er in de Zonnebloemauto nog plek voor 3 tot 4 personen. Zo kunt u gezellig samen weg! Via Friesland Huur kunt u gemakkelijk gebruik maken van een Zonnebloemauto. 

Voor de Zonnebloemauto’s werkt de Zonnebloem samen met Welzorg Auto op Maat. Dat is de specialist op het gebied van hulpmiddelen, auto- en woningaanpassingen en service voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking. De Zonnebloem is er voor volwassenen met een lichamelijke beperking. Al 70 jaar lang zet de vereniging zich in op mensen met een handicap een onvergetelijke dag of vakantie te bezorgen. Het uitgangspunt daarbij is dat een beperking nooit een belemmering hoeft te zijn en iedereen volop van het leven kan genieten.

Tarieven
De Zonnebloemauto is exclusief te huur voor personen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De bediening van deze auto is niet aangepast en de bestuurder moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Rolstoel- of scootmobielgebruikers kunnen een pas aanvragen om de rolstoelauto te huren. Deze pas kost eenmalig € 10. Het huren van de Zonnebloemauto kost € 40,- per dag. Hierbij zijn per huurdag de eerste 100 km inbegrepen en elke extra kilometer daarna kost € 0,20. De brandstofkosten zijn exclusief.
Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Friesland Huur via 0512-384080 of huur@frieslandhuur.nl. Liever direct reserveren? Klik hier

Tijdelijke mobiliteit nodig?

Friesland Huur is de aanbieder van tijdelijke mobiliteit in het Noorden van Nederland (provincies: Friesland, Groningen en Drenthe). Friesland Huur staat voor veilig, betrouwbaar, degelijk, flexibel, duurzaam en maatwerk. Wij bieden diverse (tijdelijke) mobiliteitsoplossingen aan, van vakantieauto tot elektrische auto of een deelauto. Niet voor niets zijn wij 5 sterren gecertificeerd Bovag lid; het kwaliteitslabel van Bovag. 

Alternate Text
Improve Your Experience You're using a web browser version we don't support. Try one of these options for better experience. IE icon