Zo verloopt de autorit naar het wintersportgebied gladjes en veilig!

01-01-2022
De voorjaarsvakantie staat al (bijna) voor de deur, over twee weken is het zo ver! Heeft u al een wintersportvakantie met huurauto via Friesland Huur geregeld? Wij geven u alvast een paar tips zodat de reis door de sneeuw zo goed mogelijk verloopt.

 

Winterklaar
De winterse omstandigheden hebben impact op de auto. Zo kunnen de deuren en handrem vastvriezen en heeft de accu het zwaarder te voorduren. Hou met deze zaken rekening en dan zijn ze vrij eenvoudig te voorkomen. Druk de deuren bijvoorbeeld even extra goed dicht (breekt het ijs), trek de handrem goed aan en leg een (speciale) deken over het voorruit om een bevroren raam te voorkomen. Kleine handelingen, die u huurauto helemaal winterklaar maken!

 De werking van banden in de sneeuw 
Een wintersport auto bij Friesland Huur wordt standaard verhuurd met all-seasons banden mét sneeuwcodering. Maar wat voor impact hebben deze eigenlijk? Goede banden, zeker bij gladde omstandigheden zoals sneeuw en ijs, zijn essentieel voor een veilige reis. Immers, het is het enige contactpunt met de weg. Ook kennen steeds meer landen (wintersportbestemmingen) een algemene verplichting voor het gebruik van dergelijke (winter)banden tijdens de winterperiode. Kortom, geschikte banden hebben een positieve impact op de lengte van uw remweg en bieden meer grip bij het nemen van een bocht en bij het wegrijden. Wel zo veilig!

Rijden in de sneeuw
En hoe rijdt u met vertrouwen door de sneeuw? Veel mensen vermijden liever het rijden in de sneeuw door slipgevaar en gladheid. Maar met een paar tips kunt u goed de weg op! Hou bijvoorbeeld met het wegrijden rekening met gladheid. Wegrijden in versnelling twee maakt de kans op glijpartijen al een stuk kleiner. Overigens geldt voor alle handelingen, neem de tijd! Rem niet abrupt en stuur rustig en niet te scherp. Bij erg veel sneeuw is het raadzaam om gebruik te maken van sneeuwkettingen. Vraag Friesland Huur voor meer tips en informatie!

Heeft u al een wintersportvakantie gepland, maar nog niet aan een geschikte (huur)auto gedacht? Profiteer van de gunstige wintersporttarieven met de wintersportaanbieding van Friesland Huur! Zo gaat u vol vertrouwen en met een veilig gevoel op wintersport!

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Friesland Huur. Wij helpen u graag op weg!

Tijdelijke mobiliteit nodig?

Friesland Huur is de aanbieder van tijdelijke mobiliteit in het Noorden van Nederland (provincies: Friesland, Groningen en Drenthe). Friesland Huur staat voor veilig, betrouwbaar, degelijk, flexibel, duurzaam en maatwerk. Wij bieden diverse (tijdelijke) mobiliteitsoplossingen aan, van vakantieauto tot elektrische auto of een deelauto. Niet voor niets zijn wij 5 sterren gecertificeerd Bovag lid; het kwaliteitslabel van Bovag. 

Alternate Text
Improve Your Experience You're using a web browser version we don't support. Try one of these options for better experience. IE icon