Op vakantie met Friesland Huur: op avontuur in Drenthe

30-07-2020

Friesland Huur neemt u deze zomer mee op reis naar de allermooiste bestemmingen in Nederland. Deze keer nemen wij u mee naar de provincie Drenthe. In Drenthe is van alles te beleven, zowel binnen als buiten. Van actief genieten van de natuur, tot het bezoeken van een evenement of cultuur. Het is met recht de stoerste provincie van Nederland.

Sportieve activiteiten: wandelen en fietsen

Drenthe staat bekend om haar afwisselend landschap met bossen, brinken en prachtig paarse heidevelden. Bij uitstek geschikt voor sportieve activiteiten als recreatief fietsen, mountainbiken of wandelen. Fiets of wandel van knooppunt tot knooppunt. Door de vele wandel- en fietspaden kan u iedere kant op. Vergeet niet om een pauze te nemen voor een goede kop koffie op een gezellig Drents brinkplein. De mooiste wandel- en fietsroutes vindt u hier.

Laat u verwennen in Drenthe

Na alle sportieve activiteiten is het tijd om u in de watten te laten leggen. Ontstressen kan hartstikke goed in de provincie Drenthe. Bent u toe aan een rustgevende massage of een fijne gezichtsbehandeling? Of juist eerst even de sauna in? In Drenthe vind u zwembaden of sauna’s op natuurrijke locaties met heerlijke arrangementen. Wellness, beauty of helemaal tot u zelf komen kan bij uitstek in Drenthe. Onze tips: SpaWell in Peize of de Bonte Wever in Assen: een subtropisch zwemparadijs mét wellness faciliteiten.

Cultuur snuiven in Drenthe

Drenthe kent een rijke geschiedenis en heeft u op dit gebied veel te bieden. Het barst van unieke en indrukwekkende verhalen, kortom het barst van de historie. Denk hierbij niet alleen aan de Hunebedden maar ook aan de bijzondere geschiedenis rondom de Koloniën van Weldadigheid. Of bezoek het museum en voormalige Kamp Westerbork. Bijkomen doet u in de Drentse brink dorpen met eeuwenoude boerderijen en beschermde aanzichten.

Per (huur)auto Drenthe verkennen

Liever per auto Drenthe verkennen? Probeer eens een autoroute van ANWB. Eén van deze autoroutes is de Hondsrugroute. De lengte van de route is circa 85 kilometer. De route neemt u mee over de Hondsrug - de scheiding tussen het Drents-Groningse venen en het Drentse zandplateau. In dit gedeelte van Drenthe vindt u vele hunebedden en prehistorische vondsten, juist vanwege deze ligging. Kortom, een autoroute vol historie en ontdekkingen!

Ga op reis met Friesland Huur!

Waar gaat uw autoreis dit jaar naartoe? Ga op reis met een huurauto van Friesland Huur. Profiteer van de Zomer Deal en maak in de maanden juli en augustus gebruik van de gunstige zomertarieven. Zo profiteert u van extra veel vrije kilometers! Neem contact op met Friesland Huur om een reservering te maken of voor meer informatie.

Tijdelijke mobiliteit nodig?

Friesland Huur is de aanbieder van tijdelijke mobiliteit in het Noorden van Nederland (provincies: Friesland, Groningen en Drenthe). Friesland Huur staat voor veilig, betrouwbaar, degelijk, flexibel, duurzaam en maatwerk. Wij bieden diverse (tijdelijke) mobiliteitsoplossingen aan, van vakantieauto tot elektrische auto of een deelauto. Niet voor niets zijn wij 5 sterren gecertificeerd Bovag lid; het kwaliteitslabel van Bovag. 

Alternate Text
Improve Your Experience You're using a web browser version we don't support. Try one of these options for better experience. IE icon