Op vakantie met Friesland Huur: divers Overijssel

26-08-2020

Friesland Huur neemt u deze zomer mee op reis naar de allermooiste bestemmingen in Nederland. Deze keer nemen wij u mee naar Overijssel. De provincie staat vol met mooie locaties, sfeervolle steden en prachtige natuur. Op vakantie in Nederland? Wij nemen u mee naar Oost-Nederland en geven u tips over de mooiste bezienswaardigheden!

DE NATUUR IN DE WEERRIBBEN

Het natuurgebied de Weerribben ligt in de kop van Overijssel, ten westen van Steenwijk. Wist u dat de Weerribben het allergrootste veengebied van Noordwest-Europa is? Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is maar liefst 3500 hectare. Door dit ongerepte natuurgebied kunt u wandelen en fietsen. En vergeet het water niet! Het natuurgebied staat bekend om haar labyrint van waterwegen. Neem een fluisterboot, kano of supboard en ga op ontdekking tussen de rietkragen en moerasbossen. Onderweg komt u door verschillende landschappen en heeft u de kans om een aantal bijzondere vogels te spotten. Start uw ontdekkingstocht bij Buitencentrum de Weerribben voor meer informatie over de routes, excursies en mogelijkheden. 

HANZESTEDEN

Deventer, Zwolle of Enschede. In Overijssel kunt u bij uitstek goed terecht voor het bezoeken van historierijke steden om een dagje te shoppen of de Hanzestad zelf te ontdekken. Bijvoorbeeld Deventer. Het centrum is een aaneenschakeling van gezellige (markt)pleinen, historische straten en ook als winkelstad heeft Deventer alles te bieden. Hier vind u de grote modeketens en in de zijstraatjes een ruime keuze uit boetieks en speciaalzaken. Liever cultuur? Bezoek dan De Waag, het museum met een collectie over het ontstaan van de Hanzestad. Daarnaast staat de agenda van Deventer bomvol met evenementen en toneel. Plan uw bezoek bijvoorbeeld tijdens de Deventer Boekenmarkt of het Charles Dickens Festijn. 

HET NEDERLANDSE VENETIË: GIETHOORN

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. En dat is niet voor niks! Het idyllische dorpje heeft internationale bekendheid gekregen door de karakteristieke wateren, houten bruggen en lieflijke, Hollandse boerderijen. Huur een bootje en ontdek het Overijsselse dorp vanaf het water of neem deel aan een rondvaart. Tip van Friesland Huur: bezoek indien mogelijk Giethoorn niet in een vakantieperiode of gedurende de weekenden. Het Overijsselse dorpje wordt overspoeld door (buitenlands) toerisme. Tip van Friesland Huur: bezoek, indien mogelijk, Giethoorn op een doordeweekse dag. In de weekenden en tijdens vakantieperiodes kan het erg druk zijn vanwege het toerisme. 

PER (HUUR)AUTO DRENTHE VERKENNEN

Liever per auto Overijssel verkennen? Probeer eens een autoroute van ANWB. Eén van deze autoroutes is de Noordwest-Overijsselroute. De lengte van de route is circa 114 kilometer. De route neemt u mee over door het laagveengebied en langs prachtige meren. De kern van de route is de Beulaker en Belter Wijde. In dit gedeelte van Overijssel komt u meer te weten over de inpoldering van de Noordoostpolder aan de Zuiderzee. Ontzettend interessant dus!

Ga op reis met Friesland Huur!

Waar gaat uw autoreis dit jaar naartoe? Ga op reis met een huurauto van Friesland Huur. Profiteer van de Zomer Deal en maak in de maanden juli en augustus gebruik van de gunstige zomertarieven. Zo profiteert u van extra veel vrije kilometers! Neem contact op met Friesland Huur om een reservering te maken of voor meer informatie.

Tijdelijke mobiliteit nodig?

Friesland Huur is de aanbieder van tijdelijke mobiliteit in het Noorden van Nederland (provincies: Friesland, Groningen en Drenthe). Friesland Huur staat voor veilig, betrouwbaar, degelijk, flexibel, duurzaam en maatwerk. Wij bieden diverse (tijdelijke) mobiliteitsoplossingen aan, van vakantieauto tot elektrische auto of een deelauto. Niet voor niets zijn wij 5 sterren gecertificeerd Bovag lid; het kwaliteitslabel van Bovag. 

Alternate Text
Improve Your Experience You're using a web browser version we don't support. Try one of these options for better experience. IE icon