Op vakantie in Friesland Huur: alles behalve saai in Groningen!

13-08-2020

Friesland Huur neemt u deze zomer mee op reis naar de allermooiste bestemmingen in Nederland. Deze keer nemen wij u mee naar de noordelijke provincie Groningen. Want wie denk dat de provincie Groningen saai is – heeft het mis. In de provincie is veel te zien en te beleven. Van actief genieten in de natuur tot het bezoeken van Nederlands populairste studentenstad.

Bruisend Groningen

Tijdens een vakantie in de provincie mak een bezoekje aan de stad Groningen niet ontbreken. Met recht een studentenstad die altijd bruist van energie. Naast de vele winkels en eetgelegenheden kent de stad ook een rijke cultuur. Klim op de Martinitoren voor een prachtig uitzicht, bezoek het Groninger Museum of de nieuwe culturele hotspot ‘het Forum’. In uw bezoek aan Groningen mogen de mooiste straatjes; de Zwanestraat, Folkingestraat en Oude Boteringestraat niet ontbreken. En heeft u nog een avondje vrij? Ga stappen in de stad Groningen en ontdek zelf waarom het dé studentenstad is van Nederland.

Ontdek de historie van Bourtange

In het oosten van de provincie Groningen is een oude verdedigingsstad Vestiging Bourtange. Deze vestiging is in oude en authentieke staat hersteld en is omgetoverd tot een waar museumdorp waar de oude tijden opnieuw tot leven komen. Bezoek de oude kerk, de huizen van officieren en soldaten, de turfschuur en de wachthokjes. Het centrum van Bourtange is een marktplein, waar alle straten samen komen tot een knus plein met restaurants en authentieke winkeltjes. Vanuit de lucht en door een wandeling in de vestiging zijn de oude muren van de stad nog goed zichtbaar. Bourtange is het gehele jaar geopend.

Natuurrijk Groningen

De provincie Groningen zitten boordevol met natuurrijke gebieden. Zo ook het Nationaal Park Lauwersmeer, kenmerkend voor dit natuurgebied zijn de vele wateren met eilandjes, rietvelden en ruige graslanden. Het natuurgebied kent door de ideale omstandigheden ook een waterrijke wildernis. Spot een uiteenlopend aantal vogelsoorten, wilde paarden en Schotse hooglanders. Wilt u meer informatie over het park? Bezoek dan het Informatie Paviljoen in Lauwersoog. Vanuit hier kunt u ook een Wadlooptocht boeken voor Schiermonnikoog of Ameland. Vanuit verschillende plekken wandelt u onder begeleiding op het Wad. Een aanrader en een echte traditie in Groningen!

Per (huur)auto Groningen verkennen

Liever per (huur)auto Groningen verkennen? Probeer eens een autoroute van ANWB. De meest bekende autoroute van Groningen is de Eems-Oldambtroute. Via deze route rijdt u langs het gebied van de Eems en de Dollard, langs de kust naar Delfzijl. Het grootste havengebied van Noord-Nederland. Ook brengt de autoroute u landinwaarts naar Slochteren. Dit gebied van Groningen staat bekend om de herenboeren. En dit is nog steeds te zien aan de villa-achtige boerderijen in het gebied.

Ga op reis met Friesland Huur!

Waar gaat uw autoreis dit jaar naartoe? Ga op reis met een huurauto van Friesland Huur. Profiteer van de Zomer Deal en maak in de maanden juli en augustus gebruik van de gunstige zomertarieven. Zo profiteert u van extra veel vrije kilometers! Neem contact op met Friesland Huur om een reservering te maken of voor meer informatie.

Tijdelijke mobiliteit nodig?

Friesland Huur is de aanbieder van tijdelijke mobiliteit in het Noorden van Nederland (provincies: Friesland, Groningen en Drenthe). Friesland Huur staat voor veilig, betrouwbaar, degelijk, flexibel, duurzaam en maatwerk. Wij bieden diverse (tijdelijke) mobiliteitsoplossingen aan, van vakantieauto tot elektrische auto of een deelauto. Niet voor niets zijn wij 5 sterren gecertificeerd Bovag lid; het kwaliteitslabel van Bovag. 

Alternate Text
Improve Your Experience You're using a web browser version we don't support. Try one of these options for better experience. IE icon