Het verschil tussen de huurauto en de deelauto

Ja wat is nu eigenlijk precies het verschil!???

Wij leggen het verschil uit in deze blog.

Voordelen deelauto

Het voordeel van een deelauto is dat u deze niet hoeft te reserveren en op het laatste moment nog kunt gebruiken. Het verschil met een huurauto is dat er bij een huurauto altijd een dagprijs afgesproken is, er een sleutel overdracht plaatsvindt en dat er altijd een borg aan verbonden is.

De deelauto kunt u zelfs al per uur reserveren en na een uur gebruik worden de tijden per kwartier doorberekend! Wanneer u de deelauto een gehele dag in gebruik heeft, is het dag tarief nooit hoger dan het dagtarief bij de huur auto. Er wordt geen gebruik gemaakt van een sleutel overdracht doordat er een online systeem van toepassing is. Door middel van een app kunt u de auto ontgrendelen en er mee op pad. 

Het tanken van de auto gebeurt altijd met de persoonlijke pas. Er wordt alleen betaald voor brandstof van de kilometers die gereden zijn. hiervoor wordt een gemiddeld verbruik per km gehanteerd.

Tweede auto

We zien dat er vaak gezinnen zijn die twee auto’s in bezit hebben. De tweede auto is een extra auto die geregeld heel veel stil staat. Toch zijn er wel de maandelijks kosten. Een deelauto is dan de perfecte oplossing!

Particulier én zakelijk

De deelauto is niet alleen perfect voor particulier gebruik, maar natuurlijk ook voor zakelijk gebruik. Niet iedereen binnen een bedrijf is de hele dag onderweg. Door gebruik te maken van deelauto’s kunnen medewerkers de auto mee nemen wanneer dat nodig is. Nog een voordeel van de deelauto is dat er geen gedoe meer is met bonnetjes en het bijhouden van kilometerstanden. Daarnaast is het niet meer nodig om zakelijke kilometers te declareren voor auto’s die ook voor privé gebruikt worden.

Locatie

Onze deelauto’s staan op dit moment nog op de locatie bij Friesland Huur. Mocht het in de toekomst zo zijn dat er vanuit een wijk/buurt geregeld gebruik wordt gemaakt van de deelauto is het ook mogelijk om een deelauto op verschillende plekken in Drachten of in de regio neer te zetten.

Contact

Bent u na het lezen van deze blog enthousiast geworden over onze deelauto of heeft u nog vragen? Wij staan u graag te woord.

Klik hier om gebruik te maken van de deelauto of voor meer aanvullende informatie.

Of neem contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Tijdelijke mobiliteit nodig?

Friesland Huur is de aanbieder van tijdelijke mobiliteit in het Noorden van Nederland (provincies: Friesland, Groningen en Drenthe). Friesland Huur staat voor veilig, betrouwbaar, degelijk, flexibel, duurzaam en maatwerk. Wij bieden diverse (tijdelijke) mobiliteitsoplossingen aan, van vakantieauto tot elektrische auto of een deelauto. Niet voor niets zijn wij 5 sterren gecertificeerd Bovag lid; het kwaliteitslabel van Bovag. 

Alternate Text
Improve Your Experience You're using a web browser version we don't support. Try one of these options for better experience. IE icon