Ga Corona-proof op reis met Friesland Huur!

24-06-2020

Wat zijn uw plannen voor de zomervakantie? Door het Corona-virus kan het zijn dat uw reisplannen zijn veranderd. Ga veilig en vertrouwd op weg en kies dit jaar voor een huurauto van Friesland Huur. U kunt in de meeste Europese landen weer op vakantie, mits u rekening houdt met de Corona-regels van uw favoriete vakantiebestemming.

De Franse zon

Bent u van plan om met de auto op vakantie te gaan naar Frankrijk? Sinds 15 juni is Frankrijk weer open voor Nederlandse toeristen. In Frankrijk geldt de regel één meter afstand in plaats van 1,5 meter. Dit is van toepassing op grote groepen (meer dan 10 personen), in het openbaar vervoer en op overige (openbare) plekken. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar u kan wel gevraagd worden om deze te dragen. Goed om deze toe te voegen aan uw paklijst! En in de auto? Buiten uw huishouden mogen er maximaal 2 personen samen in de auto (incl. bestuurder). In dit geval is het dragen van een mondkapje wél verplicht.

De Italiaanse kust

Een vakantie naar het bij Nederland zo populaire Gardameer leek een poosje geleden door het Corona-virus nog onmogelijk. Toch zijn in Italië vanaf 15 juni ook weer buitenlandse toeristen welkom. Ook in Italië geldt een onderlinge afstand van 1 meter op alle locaties. Wat betreft vervoer geldt in de auto geen restrictie voor één hetzelfde huishouden. Op vakantie buiten uw huishouden? Het dragen van een mondkapje in de auto is verplicht, eveneens als de 1 meter afstand. Tip van Friesland Huur! Ga goed voorbereid op weg. Neem handgel (minimaal 70% desinfectant) en mondkapjes mee in de auto.

De grens over naar Duitsland

Ook ons buurland heeft goed nagedacht over Corona-maatregelen om het reizen in het buitenland zo veilig mogelijk te laten verlopen. In Duitsland is 1,5 meter afstand van kracht, eveneens het gebruik van mondkapjes in de meeste publieke gelegenheden. Let op! Duitsland is verdeeld in deelstaten die ieder hun eigen Corona-maatregelen handhaven. Check dus uw route én eindbestemming goed op de diversiteit in maatregelen. In de meeste gevallen is het delen van de auto met uw eigen huishouden toegestaan. In sommige deelstaten is het niet toegestaan om met iemand buiten uw huishouden te reizen.

Spaanse stranden en cultuur

Of we ook van de Spaanse cultuur en zon kunnen genieten is nog even afwachten. Spanje maakt op 1 juli bekend of het land weer open gaat voor buitenlands toerisme. Op deze datum worden ook opnieuw de maatregelen beoordeeld. Exacte regelgeving over het autogebruik is nog niet bekend. Op het moment geldt 1,5 tot 2 meter afstand en is het gebruik van mondkapjes in de meeste publieke gelegenheden verplicht.

Andere vakantiebestemming?

Staat uw favoriete vakantiebestemming niet in onze top 4? Een autoreis naar België, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en Kroatië is ook toegestaan. Raadpleeg de regelgevingen per land op de Overheid. Voor nu is het nog (even) niet mogelijk om op vakantie te gaan naar o.a. het Verenigd Koninkrijk, Hongarije en Scandinavië.

Ga op reis met Friesland Huur!

Waar gaat uw autoreis dit jaar naartoe? Ga op reis met een huurauto van Friesland Huur. Profiteer van de Zomer Deal en maak in de maanden juli en augustus gebruik van de gunstige zomertarieven. Zo profiteert u van extra veel vrije kilometers! Neem contact op met Friesland Huur om een reservering te maken of voor meer informatie.

Tijdelijke mobiliteit nodig?

Friesland Huur is de aanbieder van tijdelijke mobiliteit in het Noorden van Nederland (provincies: Friesland, Groningen en Drenthe). Friesland Huur staat voor veilig, betrouwbaar, degelijk, flexibel, duurzaam en maatwerk. Wij bieden diverse (tijdelijke) mobiliteitsoplossingen aan, van vakantieauto tot elektrische auto of een deelauto. Niet voor niets zijn wij 5 sterren gecertificeerd Bovag lid; het kwaliteitslabel van Bovag. 

Alternate Text
Improve Your Experience You're using a web browser version we don't support. Try one of these options for better experience. IE icon